Biodiversiteit in het bedrijf

Biodiversiteit in het bedrijf

Biodiversiteit Bloeit op bij Dsplant: Een Biologisch Paradijs voor Planten en Natuur

In het hart van het groene landschap bevindt zich een uniek toevluchtsoord voor biodiversiteit - Dsplant, een vooraanstaande biologische plantenkwekerij die niet alleen bloeiende schoonheid voortbrengt, maar ook een essentiële rol speelt in het behoud van onze natuurlijke wereld. Met een focus op het minimaliseren van chemische interventies en het maximaliseren van duurzaamheid, heeft Dsplant een oase van leven gecreëerd waar verschillende bloemsoorten harmonieus floreren en de biodiversiteit gedijt.

Echinacea's, Scabiosa en Agastache: Een Kleurenpalet van Biodiversiteit

De kleurrijke en gevarieerde bloemsoorten die worden gekoesterd en verzorgd bij Dsplant vormen de hoekstenen van biodiversiteit. Van de elegante Echinacea's tot de verfijnde Scabiosa en de geurige Agastache, deze bloemen vormen een levendig palet van vormen, kleuren en geuren. Deze diversiteit trekt een scala aan bestuivende insecten aan, zoals bijen, vlinders en hommels, die op hun beurt essentieel zijn voor de bestuiving van gewassen en het behoud van gezonde ecosystemen.

Een Biologisch Paradijs: Minimale Interventie, Maximale Duurzaamheid

Wat Dsplant onderscheidt, is het diepe engagement voor biologische praktijken. Het vermijden van overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is een prioriteit, en het bedrijf heeft met succes een gebalanceerd ecosysteem gecreëerd waar natuurlijke plaagbestrijding floreert. Hierdoor worden zowel de planten als de omringende natuur beschermd.

Water, onze meest waardevolle hulpbron, wordt bij Dsplant zorgvuldig beheerd en gerecycled. Het water wordt opgevangen, gefilterd en hergebruikt, waardoor de ecologische voetafdruk van de kwekerij wordt verkleind en waardevolle bronnen worden geconserveerd.

Een Samenspel van Leven: Biodiversiteit in Actie

Dsplant heeft bewezen dat het nastreven van duurzaamheid en het omarmen van biologische methoden niet alleen haalbaar zijn, maar ook een positieve impact kunnen hebben op de omringende natuur. Het bedrijf dient als een levendig voorbeeld van hoe een plantenkwekerij niet alleen mooie bloemen kan voortbrengen, maar ook een cruciale rol kan spelen in het behoud van biodiversiteit.

In een tijdperk waarin de natuurlijke wereld wordt geconfronteerd met uitdagingen, schijnt Dsplant als een schitterend voorbeeld van hoe harmonie tussen mens en natuur kan worden bereikt. Met hun diverse bloemsoorten, biologische benadering en inzet voor duurzaamheid, blijft Dsplant een lichtend baken van hoop voor biodiversiteit en een inspiratie voor anderen om te volgen.

Meer artikels

Niet op één paard wedden 8

Niet op één paard wedden

Wat is jullie specialiteit? “Wij telen jaarrond 500 wintervaste planten en hebben het hele...
Openstaande vacature 7

Openstaande vacature

Functie : - je bent leergierig en staat open om bij te leren . - onkruiden, fysiek...
GEEN BLACK FRIDAY , MAAR GREEN FRIDAY !!! 5

GEEN BLACK FRIDAY , MAAR GREEN FRIDAY !!!

Stoppen met shoppen is een ILLUSIE, MAAR maar maak je aankoop een BEWUSTE AANKOOP !  Groen...
FLORALL AWARD BRONS 3

FLORALL AWARD BRONS

24 augustus 2021 stonden we op de Florall beurs en hebben we een florall award gewonnen met de...

Bij Dsplant ben je bij het juiste adres voor Belgisch gekweekte wintervaste planten. 

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!

Job voor iemand met groene vingers

Wij zijn een familiebedrijf met een passie voor planten , dagelijks nemen we je mee in de wereld van 500 verschillende plantensoorten . 

Functie:

- Je ben leergierig en staat open om samen met ons bestellingen klaar te zetten 

- Onkruiden, fysiek werk en snoeien van de planten 

- Je kan zelfstandig werken aan een vlot tempo en maakt weinig fouten 

Ons aanbod:

- We bieden je een seizoenscontract aan max 100 dagen en na succesvolle inloopperiode bespreken je je eventuele toekomst in ons bedrijf .

- 5 dagen werken overdag, geen weekendwerk  .

- Wil je met je enthousiasme aan de slag en je spreekt vlot nederlands , mail dan naar info@dsplant.be

Tot binnenkort!

Vriendelijke groeten,

Dominiek en Anje

Bekijk onze vacature