Niet op één paard wedden

Niet op één paard wedden

Wat is jullie specialiteit?
“Wij telen jaarrond 500 wintervaste planten en hebben het hele jaar door productie van visuele planten. Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld helleborus in het assortiment. Wij leveren aan tuincentra, groothandelaars, maar ook tuinaanleggers."

Ben je op zoek naar nieuwe klanten op Florall?
‘"Het is altijd goed om je klantenbestand uit te breiden en niet op één paard te wedden. Bovendien zijn we ons assortiment aan het uitbreiden en willen we de komende jaren nog wat extra containerveld in gebruik nemen. De grond is inmiddels al gekocht. We hebben momenteel 3 hectare, waarvan 5000 meter serres. De uitbreiding is ook bedoeld om wat meer ruimte te hebben voor planten, zodat we ze verder uit elkaar kunnen zetten en zo een bossigere plant ontstaat."

Is de markt zo goed dat je aan uitbreiding denkt?
“Sinds corona gaat het erg goed, al weet je natuurijk niet voor hoe lan dat is. Ook nu is er nog veel vraag. Dat heeft als voordeel dat je je afzet niet hoeft te pushen en de prijs makkelijker zelf kunt zetten.”

Heb je opvolging? 
“Het ziet er naar uit dat mijn dochter Celine (23) in de zaak wil komen. Zij heeft de passie voor planten. Zij sutdeert momenteel voor industrieel ingenieur. Mogelijk dat ze na haar studie in het bedrijf kan rollen. Ze helpt nu tijdens de vakanties al mee. Mijn zoon Brecht (26) is ekletricien. Indien nodig steekt hij ook graag een handje toe, maar heeft geen ambitie om de zaak voort te zetten.”

Wat doe nog meer aan marketing?
“We zijn een jaar of twee geleden ook begonnen met social media, met instagram. Daar post ik twee keer per week een bericht op. Van nieuwe planten of bijvoorbeeld een beursdeelname in Waregem. Wij hebben 600 volgers waaronder veel tuincentra. Tevens hebben we vorig jaar een nieuwe website aangemaakt. Elke maand zetten we een plant in de kijker.”

Wat doe je in je vrije tijd?
"Ik ben nogal fanatiek met Markant, dat is een vereniging voor ondernemende vrouwen. Wij hebben in Zwevezele, waar ik vandaar kom, 120 leden. We organiseren maandelijsk activiteiten zoals bedrijfsbezoeken en lezingen. Laatste hebben we bijvoorbeeld een lezing over cybercriminaliteit gehad. Daarnaast kan ik ook genieten van bakken en koken als de tijd er is.”

Tekst en beeld: Jerom Rozendaal

Meer artikels

Biodiversiteit in het bedrijf 11

Biodiversiteit in het bedrijf

Biodiversiteit Bloeit op bij Dsplant: Een Biologisch Paradijs voor Planten en Natuur In...
Openstaande vacature 7

Openstaande vacature

Functie : - je bent leergierig en staat open om bij te leren . - onkruiden, fysiek...
GEEN BLACK FRIDAY , MAAR GREEN FRIDAY !!! 5

GEEN BLACK FRIDAY , MAAR GREEN FRIDAY !!!

Stoppen met shoppen is een ILLUSIE, MAAR maar maak je aankoop een BEWUSTE AANKOOP !  Groen...
FLORALL AWARD BRONS 3

FLORALL AWARD BRONS

24 augustus 2021 stonden we op de Florall beurs en hebben we een florall award gewonnen met de...

Bij Dsplant ben je bij het juiste adres voor Belgisch gekweekte wintervaste planten. 

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!

Job voor iemand met groene vingers

Wij zijn een familiebedrijf met een passie voor planten , dagelijks nemen we je mee in de wereld van 500 verschillende plantensoorten . 

Functie:

- Je ben leergierig en staat open om samen met ons bestellingen klaar te zetten 

- Onkruiden, fysiek werk en snoeien van de planten 

- Je kan zelfstandig werken aan een vlot tempo en maakt weinig fouten 

Ons aanbod:

- We bieden je een seizoenscontract aan max 100 dagen en na succesvolle inloopperiode bespreken je je eventuele toekomst in ons bedrijf .

- 5 dagen werken overdag, geen weekendwerk  .

- Wil je met je enthousiasme aan de slag en je spreekt vlot nederlands , mail dan naar info@dsplant.be

Tot binnenkort!

Vriendelijke groeten,

Dominiek en Anje

Bekijk onze vacature